BA De Beemden

Rotaryclub Mechelen steunt De Beemden met cheque van 7.500 euro.

Nieuws


Leden van Rotary Club Mechelen hebben een cheque van 7.500 euro geschonken aan De Beemden, een school voor buitengewoon onderwijs. Deze zomer wacht de jongeren nog een verrassing.

In de campus van het Busleyden Atheneum geven leerkrachten aangepast onderwijs aan jongeren van 13 tot 21 jaar. “Zo kan elke jongere een diploma halen en als jongvolwassene een start maken in de samenleving”, zegt Dirk Coopman, bij Rotary voorzitter ‘dienst aan de gemeenschap’. Samen met Michel Vanstallen, voorzitter van het rallyteam, overhandigde hij donderdag de cheque.

De opbrengst komt van Frederik’s Midsummernight Rally die de Rotaryclub vorig jaar een eerste keer organiseerde. Dat ter nagedachtenis van Frederik Mortelmans, een overleden lid en grote oldtimerfan. Zaterdag 22 juni organiseert de club een tweede editie van die rally en de opbrengst gaat opnieuw naar een goed doel.

De oldtimers komen van 15.30 uur samen op de Mechelse Grote Markt. Eerst maken ze enkele rondritten door de stad. “Onder andere met de jongeren van De Beemden”, zegt Michel. Om 17 uur gaat de rally zelf van start met een tocht door het Rivierenland. (svh)

www.frederiksmidsummernightrally.be

https://www.nieuwsblad.be/cnt/...

Vorige artikel Terug naar het overzicht Volgende artikel